Foton Wilhelmina Winter Weekend 5

Nu blir det lite blandade bilder från marknaden.
         

Bondepraktikan 120227

Värme på Lagedagen betyder kyla på Erikdag (18maj).

Foton Wilhelmina Winter Weekend 4


Några av de olika aktiviteter som fanns under helgen. Åka bandvagn med Hemvärnet, tävla på en fyrhjuling där det gällde att köra två varv och ha så lika tid som möjligt på båda varven. Den unga killen som vann lyckades köra båda varven på SAMMA tid, snyggt jobbat!, ta en ridtur eller varför inte bara åka pulka, en härlig åktur med rätt proviant - förutsatt att man har en snäll kompis då förstås... :-) 


Foton Wilhelmina Winter Weekend 3

 

Bondepraktikan 120224

Tö Matsdagen kan betyda en tidig vår.
Mattias med sitt blida skägg, lockar barn till solskensvägg.

Bondepraktikan 120222

Vind idag - vind i sommar. Storm denna dag gör sjöarna rena.
Fryser det s:t Peders natt så fryser det trettio nätter därefter.

Foton Wilhelmina Winter Weekend 2

   

   


Marknadsgodis

Igår kikade jag in på  MARIT JOHANSSONS>>  blogg. Hon är en hejare på Photoshop och det är så kul att se hennes bilder. Jag blir alltid så inspirerad när jag kikar in hos henne och det slutade med att jag öppnade Photoshop och det försvann några timmar...
Jag testade och lärde mig lite nytt och det här blev resultatet.


Foton Wilhelmina Winter Weekend 1

Först lite foton av förskolebarnens islyktor, så färggrannt och vackert mitt i centrum.
 

Fisketävling på Volgsjön med vackert väder och en massa fina priser. 
Det var flera tävlingar och dragningar under helgen. Två glada , ovetande, vinnare blev uppringda på plats mitt i centrum, jag vet inte riktigt vilka som jublade högst - vinnarna eller dom som stod bredvid...
Fotoutställning i Folkets Hus.

Bondepraktikan 120220

Mellan 20-28 infaller järndagarna med sträng kyla.

Bondepraktikan 120219

Det väder som fastan går in med blir alltid ihållande. (Västerbotten)
Är natten mot fastlagstisdagen stjärnklar, blir potatisskörden god.

Fot- och Fotoarbete

Nästan en vecka har jag hållit på med WWW-bilder. Först var det fotarbete i fyra dagar när jag ilade runt och försökte fota så många evenemang som möjligt. Kul var det (fast jag blev helslut på) för det fanns ju så mycket att fota och inte behövde man känna sig "som en dum turist" med kameran som fast vuxen i ansiktet heller, det var som legalt att fota en sån helg ocn man var inte ensam om att göra det heller.
Sen kommer efterarbetet... att fota är då för mig inte bara att trycka på knappen och sen är det klart, de ska läggas in, sorteras, rensas ur, fixas till - mer eller mindre - och lite annat. Det absolut värsta är att rensa ur, bestämma vilka som ska kastas. Nu har jag iallafall gjort det mesta och även lagt in en del på min hemsida.

Nyinlagda finns under kategorin "Foton" - människor, natur, mat & dryck och blandat. Gå gärna in och kika, du kommer dit om du klickar på bilden nedanför.


Jag kommer att lägga ut fler här på bloggen framöver.


Internetlös

Likaväl som jag gjorde en lista  på vad som gör mig glad skulle jag kunna göra en lista på vad som gör mig sur. På en sån lista skullle ”vara utan Internet/dator” ha en given plats!
Det är otroligt hur saker och ting kan ändra sig från den ena ytterligheten till den andra på bara några år. För bara 4 år sen visste jag inte riktigt vad jag skulle ha den till… annat än betala räkningar kanske. Och den levde verkligen på nåder, jag var på väg att kasta ut den genom fönstret måånga gånger, det fanns inget att göra med den – förutom att torka av allt damm som verkade samlas på den eller styra den hit och dit eftersom den alltid var i vägen. Den krånglade eller funkade inte alls och den gjorde överhuvudtaget aldrig som jag ville. Nu är det helt annorlunda. Lägger Internet av nån anledning av eller datorn inte funkar så blir jag frustrerad efter bara en kvart, känner mig nästan halvt handikappad! - Och jag som hade tänkt göra det och det och det och det…  

Det har hänt ett par gånger på sistone att Internet varit borta ett dygn eller två, gissa om jag tycker att det har känts som en halv evighet. Nåja, bättre det än att hela datorn pajar, jag kan ju i alla fall hålla på med bilder och Photoshop i lugn och ro såna gånger.


Bondepraktikan 120215

Som Sigfridsdagen är skall sommaren bli.

Alla Hjärtans dag

Vad kan passa bättre en sån här romantikens dag än en bild av det vackra brudparet som gifte sig i iskyrkan i lördags.


Bondepraktikan 120213

Vid Agabus skall vintern börja aga (åka bort). (Skåne)

Isstolpsittarna

Nu är det bara sju timmar kvar tills isstolpsittarna får kliva ner, de har då suttit i 48 timmar. En klev ner igår morse men sju tappra själar sitter kvar. Prissumman är 20 000 kr och de som sitter kvar till kl 14:00 idag får dela på pengarna. Inte mycket per skalle om alla sju sitter kvar kan jag tycka, jag tror inte jag skulle sitta även om jag skulle få alla 20 000 kronorna själv... Tur det inte var förra helgen iallafall, när det var ända ner till 39 minusgrader! Det har varit bara några minusgrader de senaste dagarna. Men har jag förstått dom rätt så är det inte bra om det blir för varmt heller, då hörs det bli fuktigt, inifrån, och det är inte skönt. 
Bra gjort av dom alla iallafall!!

Bilder från igår

        


 

Igår inleddes WWW-helgen

Klockan 14:00 igår klev åtta tuffa deltagare upp på sina ispelare.
På andra bilden syns isstolpsittarna och den vackra iskyrkan.
  

Djupt koncentrerad

Så här djupt koncentrerad är jag när jag ska filma iskyrkan till Tv4 ;-)
Fotot har jag fått av Eleonor Ídenfors, Tack Eleonor!

 

Jag har filmat Iskyrkan för Tv4 Umeå Lokalnyheterna

Igår var det en otroligt spännande dag, jag fick en förfrågan från Tv4 Umeå om att filma iskyrkan i Vilhelmina. Jag sa som det var, jag har bara filmat en gång förut så jag kunde inte lova att jag fick till nåt men att jag mer än gärna ville göra ett försök. Det gick bra och nedan kan du se resultatet.Min Hemsida

Nu har jag fixat och donat lite mer på min hemsida, igen, jag vet inte för vilken gång i ordningen. Jag har börjat se ett mönster i mitt beteende – jag tycker det är roligare att hålla på med designen och sånt än att göra inlägg… ;-)

Hur som helst, eftersom jag både har kostat på uppgradering och skaffat ett domännamn så känns det kul att försöka fixa till sidan. Jag tänker att på hemsidan – till skillnad från på den här bloggen – är inte uppdatering flera gånger i veckan det viktiga, utan den är tänkt som en ”fotosida” där jag framför allt ska samla de av mina foton jag gillar mest men även tips, sidor på nätet och allt möjligt annat som har med kamera, fotografering, foton, bildredigering mm att göra – både från mig men också från andra hoppas jag.


Lite om vad som hänt på sidan:

- Eftersom jag köpt ett domännamn heter den numera www.glitterboden.se istället för n.nu

- Lite nyinlagda bilder under kategorin ”foton/fordon”

- Ny kategori ”Bildspel” där foton från lägenheterna i Vilhelminas vackra kyrkstad är nyinlagda.

- Möjlighet att diskutera & kommentera

- Du kan prenumerera på nyhetsbrev genom att fylla i din e-postadress (självklart kan du när som helst avsluta prenumerationen)

-  Du kan gilla sidan med Facebook-gillaknappen.


Kika gärna in på sidan och jag skulle bli jätteglad om du

trycker på GILLA-KNAPPEN och om du vill PRENUMERERA PÅ NYHETSBREVET!

– jag lovar att du kommer inte att bombarderas av mail ;-)


Bondepraktikan 120207

Kyndelsmässotö ger fruset korn och ruttet hö.

Bondepraktikan 120206

Om det snöar Doroteadagen blir det vinter. (Skåne)
ÅRETS SNÖRIKASTE DAG.

Iskyrka

Bygget av en iskyrka mitt i samhället är i full gång. Den ska vara klar till Wilhelmina Winter Weekend – WWW - som är vinterns stora evenemang i Vilhelmina. Den är 9-12 februari och skulle du av en händelse vara i närheten då, så kom hit!

Bland annat så händer detta:

- Bröllop i iskyrkan (under förutsättning att nån anmäler sig till det)

- Isstolpsittning

- Fisketävling

- Skulpturer av is och snö  mm mm       

Här kan du läsa mer

    
Bilder från i torsdags.


Vinterns köldrekord

Ja, inatt har vi haft vinterns köldrekord, 38,9 grader visade termometern imorse! Det är det kallast jag har varit med om. Hua, måtte det inte bli kallare än så, det räcker mer än väl. Annars har vi haft en rätt bra vinter, inte alls så mycket kyla men å andra sidan har vi fått mycket snö istället. Det syns inte minst på taken och eftersom inte vädergudarna hjälper till med lite tö, så är det handskottning som gäller.  


Bondepraktikan 120203

Är det klart idag blir det en grann sommar.
Blåser det hårt idag kommer det att blåsa mycket hela våren.

Bondepraktikan 120202

Snö denna dag bådar en snar sommar.

RSS 2.0